Ara ja fa un any que la JSA va presentar el document «Les nostres decisions», ideat pels joves de la nostra organització per tal de posar en rellevància unes necessitats de la joventut, enquadrant-les en un horitzó a curt, mitjà i llarg termini. Les nostres propostes, juntament amb les de les altres organitzacions polítiques juvenils del país, s’han materialitzat aquest any en l’Acord de Joventut aprovat per unanimitat pel Consell General. Des d’aquesta junta celebrem i seguirem fent passos per tal que, després de l’aprovació, es dugui a terme l’aplicació de l’acord.

Des de la nova junta de la JSA, en representació dels joves, volem seguir treballant per promoure polítiques que ofereixen oportunitats reals perquè tots i totes les persones joves puguin disposar d’espais per fomentar la participació ciutadana i política i ser protagonistes actius de la transformació social que desitgem per Andorra. En aquest sentit, volem seguir treballant per unes polítiques laborals que puguin dotar de benestar a la ciutadania i puguin cobrir les noves necessitats existents.

També seguim demanant que es realitzin veritables polítiques d’habitatge que garanteixin el dret que, com a ciutadans tenim, no només en l’accés, sinó també en la qualitat d’aquest. A més a més, volem seguir defensant la necessitat de diversificar el nostre país i anar més enllà dels sectors clàssics de l’economia andorrana. Així mateix, volem seguir ficant damunt la taula la necessitat de crear unes polítiques socials que garanteixin els drets bàsics a tots els ciutadans i estableixin noves fórmules que donin resposta a les realitats existents, reforçant els drets socials i garantint un desenvolupament positiu per a la vida de tots els nostres joves a curt, mitjà i llarg termini, a través de la potenciació de mesures basades en la igualtat d’oportunitats i la lluita contra de la discriminació, la precarietat i l’exclusió social.

A la JSA som conscients de la necessitat de fomentar un plantejament inclusiu de la sanitat i de la salut publica i apostar per una política que faci front a l’envelliment i els reptes que aquest suposa. Amb escreix, volem que s’aposti per una educació que fomenti la democràcia, els drets humans i la participació civil activa i crítica. En afegiment, seguirem apostant per donar suport a la producció i a la creació cultural essencial pel creixement de la cultura pròpia del nostre país i per la participació de la ciutadania de manera directa i indirecta en la creació d’una identitat pròpia. D’altra banda, volem donar suport a l’esport i a unes bones pràctiques saludables, incidint perquè es garanteixi i es promocioni aquest a tots els agents que en formen part.

També, des de la junta, i com a joves que som, veiem prioritari potenciar noves polítiques que tinguin en compte el canvi climàtic i promocioni la implicació ciutadana, generant noves estratègies que responguin a la realitat actual i futurs nous escenaris. Finalment, des de la JSA defensem la importància de formar part d’un món global i, fruit d’això, treballarem perquè es promoguin polítiques que apostin per l’obertura internacional, fent-nos partícips dels canvis i de les noves oportunitats que aquesta brindi.
Des de la nova junta us animen a totes i tots els joves a participar en política, en aquest espai de debat i d’escolta per atendre els problemes de la societat actual i lluitar per un país millor.