En pocs dies -concretament d’aquí a 31 dies- començarà la campanya electoral d’unes eleccions que es preveuen històriques, si així ho decideix la ciutadania, i que tenen com a data fixada el diumenge 2 d’abril. Uns comicis que poden suposar un abans i un després en la història d’Andorra i que poden significar el canvi de rumb tant positiu que necessita el nostre país per al seu futur.

Des del Partit Socialdemòcrata s’ha vist clarament que apostem fortament per la joventut i per a la seva presència en política. Així s’ha plasmat en les candidatures conjuntes que hem creat amb Progressistes-SDP i que es van presentar el passat dilluns, on tenim a Pere Baró de quatre i Laia Moliné de cinc a la llista nacional.

I com no pot ser d’altra manera, des de la JSA aplaudim aquesta gesta perquè creiem que és una fita molt important i esperem que els nostres companys i les nostres companyes que ens representen siguin la nostra veu al Consell General durant aquests quatre anys que venen.

Així mateix, volem destacar un fet que potser, des de la visió de la ciutadania, no es té tant en compte i és la dificultat que hi ha per elaborar les llistes electorals. No només per als socialdemòcrates, sinó que els hi passa a totes les formacions polítiques -d’aquí a que es vegin tantes cares conegudes anys rere anys-. Doncs imagineu-vos si, a més, aquestes incorporacions són joves. La dificultat és multiplica notòriament i és per això que ens alegrem tant que puguem tenir representació a nivell nacional.

És important que els joves estiguem representats en primera línia de la política per la simple raó de tenir veu i vot enfront les diferents problemàtiques que ens afecten com són, per exemple, l’accés a l’habitatge, l’accés al treball, les beques d’estudi, etcètera.

Com venim dient des de fa temps, ens hem de mentalitzar que els joves no som el futur, sinó que som el present, i per tant tot allò que es legisli ens afecta directament a nosaltres, ara i després.

La desafecció per la política és un fet en la majoria del nostre col·lectiu, però també hem de tenir en compte que si no hi som al Consell General per dir la nostra i treballar per polítiques fetes per i des de la joventut -i tampoc participem en les eleccions exercint el nostre dret a vot- hem de tenir clar que després no podem venir a queixar-nos que no se’ns cuida.

Per tant, des de la JSA us animem a tots, però especialment als joves, que el proper 2 d’abril aneu a votar. L’abstenció no ens afavoreix als joves i menys en un país com el nostre, on un vot pot ser decisiu i pot perjudicar-nos per, com a mínim, els propers quatre anys.