Ja fa un any i mig que els joves de la JSA vam presentar Les nostres decisions, un document treballat durant el primer any de pandèmia i que engloba neguits i propòsits per a l’Andorra que volem. A partir del document, es va fer una proposta conjuntament amb els altres grups polítics que vàrem presentar el juny. Avui ens agradaria fer èmfasi en aquelles idees, a les quals no vam poder arribar a un consens, i que per a nosaltres encara són importants i per les quals creiem que s’ha de continuar lluitant.

Des de la JSA treballem conscients amb les demandes d’una ciutadania que reclama garanties pel que fa a drets polítics, socials i civils, els quals defensin la diversitat en totes les seves formes, des del respecte i la cultura de la no-violència. 
Conscients amb un medi natural ric que dona forma a la nostra identitat i que cal defensar entre tots i totes per poder-lo llegar a les futures generacions. Per això, apostem per polítiques mediambientals i lluita contra els impactes del canvi climàtic, com augmentar progressivament l’impost de circulació a partir del segon vehicle o assegurar que Andorra és un país lliure d’aeroports amb l’objectiu de trobar altres formes de connexió més respectuoses amb el nostre entorn. 

Conscients d’unes problemàtiques d’habitatge que limiten les oportunitats d’una població cada cop més envellida i fragmentada en l’àmbit social i econòmic, que necessita la creació d’una societat pública de gestió d’habitatges i la d’una borsa d’habitatges per als joves, i amb un salari mínim interprofessional igual o superior al 60% del sou brut anual mitjà, tal com estableix la Carta Social Europea del Consell d’Europa. 

La mateixa població que reclama un benestar que vagi més enllà de l’absència de malestar i a la qual preocupa cada vegada més la salut mental, la despenalització de l’avortament i la violència de gènere. Per això, des de Les nostres decisions reclamem mesures com assegurar la gratuïtat del contraconceptiu d’urgència i la necessitat de regular i establir la creació d’una sala específica de la dona i la violència de gènere a la Batllia, entre altres.

Perquè vivim en una societat que té ganes d’impulsar el país, d’emprendre i expandir el teixit econòmic de la nostra societat més enllà de les nostres fronteres. Coneixedora de la necessitat de seguir impulsant la cultura i l’accés a ella de la mateixa manera que s’ha de seguir desenvolupant l’oferta formativa, la participació ciutadana i l’obertura internacional. Per aquests motius, seguim encoratjant que no només les mesures encomanades en l’Acord de Joventut es tinguin en compte sinó també les anàlisis proposades per tal de seguir creixent i desenvolupant l’Andorra que volem.