Un article d'Ahinara Gil al Periòdic d'Andorra

El passat 7 de maig es van elegir i renovar els nous càrrecs de la JSA, junta de la qual a partir d’ara formo part. Estic molt agraïda per haver estat escollida secretària, acompanyada de Tomàs González com a nou coordinador i d’Emma Juan com a tresorera. 

En aquest sentit, vull donar les gràcies especialment al Tomàs, qui ha estat un referent per encaminar-me en aquesta nova etapa i la persona que em va introduir en la política. És un dels meus bons amics i estic molt contenta i orgullosa de formar part d’aquest camí.

També vull agrair la confiança a tot l’equip que conforma la JSA i donar-me l’oportunitat de començar a treballar amb noves jornades, eines i metodologies i vetllant per la coordinació i el desenvolupament de la mateixa. 

Com a socialdemòcrates defensem amplis valors que han d’ajudar a fer un país millor. Una Andorra més justa i igualitària centrada en resoldre els grans problemes que patim actualment, com són l’habitatge i el poder adquisitiu. Un treball també per millorar les oportunitats laborals, les quals estiguin adequades especialment per a les persones que es troben en desocupació laboral i per als joves i que compti amb un marc fiscal que pugui incrementar i/o estimuli l’economia actual.

A la JSA som un equip obert i plural, on es treballa sempre amb tota la comunitat. La nostra força són les participacions compromeses de la gent, les ganes d’aprendre i la capacitat d’enfortir un pensament divergent que arrela la identitat dels joves per fomentar la seva participació. Per això, el temps de canviar la situació actual és ara! 

Les polítiques han de generar oportunitats dignes d’ocupabilitat, que estiguin sustentades amb un salari just, i hem de treballar accions de sensibilització sobre gènere, treball i prevenció de la violència. Anhelem que un jove de 18 o 20 anys pugui emancipar-se i que amb el seu salari, els seus ingressos, pugui viure. I l’abordatge d’aquesta qüestió també va lligada a la perspectiva de gènere i les infravaloracions que hi ha entre grups socials.

D’ara en endavant toca treballar units i centrar-se en allò que es pugui controlar quan les coses van malament. Tenim clar que no partim de zero, que les idees estan recolzades per tot l’equip i que ara és el moment de ser capaços d’indagar sobre la nostra pròpia concepció de treball, esprémer els sucs i sensibilitzar a la societat d’una Andorra millor.