Durant aquests dies, des del Partit Socialdemòcrata s’estan repartint una sèrie de fulletons on s’expliquen quatre eixos bàsics que es volen treballar en el programa electoral d’unes eleccions que s’han de celebrar els mesos vinents. Aquests eixos són: tenir un habitatge digne; uns salaris suficients; un sistema de salut assequible; i sobretot, un Govern que es preocupi per les persones. En aquest darrer punt és on vull anar a parar.

La ciutadania d’Andorra fa temps que demana que se l’escolti, que es tinguin en compte les seves aportacions, opinions, i sobretot, que se l’involucri en moltes de les decisions que pren el Govern. És aquest Govern el que hauria de sortir al carrer a demanar, ciutadà per ciutadà, què és el que s’està fent bé i el que s’està fent malament.

El que es vol fer veure des del PS és la importància que pren la ciutadania en aquestes eleccions que venen, que les seves decisions han de ser escoltades i tingudes en compte, i sobretot, fer-la partícip del futur del nostre país. Jo penso, sincerament, que s’ha de tenir clar quines són les prioritats per a aquest Govern i el que vindrà. 

No negaré que estem vivint temps difícils i també ho serà el que ens queda per viure, per la qual cosa cal actuar immediatament pel benestar dels nostres ciutadans, ja que trobo molt trist que ara molts d’aquests que porten vivint molt temps al país hagin de marxar per no poder arribar a final de mes. Què cal fer per tal que el Govern reaccioni? Com es planteja aquest Govern el futur d’Andorra durant els pròxims anys? 

Ara és el moment que la ciutadania parli, es manifesti, es posicioni, es queixi, que demani solucions, que en unes eleccions que marcaran un abans i un després en el futur del nostre país es trobi una estabilitat que, ara per ara, no es contempla. Que de la insatisfacció i la preocupació es passi a la satisfacció i a l’alegria, de veure que per fi les coses es comencen a fer bé, i com diu la frase «es comença a veure la llum al final del túnel».

Des del PS treballarem perquè la situació actual canviï, perquè la nostra prioritat són els ciutadans i el seu benestar, i sobretot, vetllar pels seus drets i deures. Així, a través de la feina que es farà durant aquests mesos previs a les eleccions, demostrarem perquè el PS és la millor opció per l’Andorra que volem i què és el que ens fa diferents de la resta.

Jo, com a ciutadà, ho tinc clar. Jo vull una Andorra millor, jo vull PS, jo vull una Andorra de tots i per a tots. Perquè ens ho mereixem, perquè cada dia lluitem perquè això sigui possible i perquè, tal com diu el nostre lema, «Andorra es mereix més».

Tampoc m’oblido dels joves, que també tenen un paper important en aquesta societat i que són un pilar fonamental per al país. Des de la JSA treballem dia a dia i obrim les portes per tal que als joves se’ls escolti i se’ls tingui en compte.


(El Periòdic d'Andorra, 10 de novembre del 2022)